Кримчан шантажем змушують іти на російські вибори - правозахисники

Кримчан шантажем змушують іти на російські вибори - правозахисники

Укрінформ
Підконтрольна Росії "влада" в окупованому Криму змушує людей іти на вибори у Держдуму, погрожуючи звільненням і зниженням зарплат.

Про це заявила голова Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник в ефірі телеканалу "112 Україна".

"До нас було кілька звернень з приводу того, що де-факто "кримська влада" використовує так званий адмінресурс, щоб змусити людей піти на ці вибори. Наприклад, під загрозою звільнення або зниження зарплати. Зараз ми збираємо цю інформацію, і якщо буде кілька фактів підтверджених, то ми напишемо про це більш детально", - сказала вона.

Скрипник наголосила, що з погляду міжнародного права ці вибори є незаконними.

За її словами, у такий спосіб Росія "вкотре намагається легалізувати свою присутність у Криму".

Як повідомлялося, напередодні Міністерство закордонних справ України висловило Росії рішучий протест з приводу намірів держави-окупанта провести вибори на тимчасово окупованих територіях України - в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь і звернулося до російської сторони з вимогою не проводити вибори на тимчасово окупованих територіях.

У відомстві також наголосили, що проведення виборів депутатів Державної думи Росії у приміщеннях російських диппредставництв на території України можливе виключно після відмови російської сторони від проведення виборів на окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-