Кремль проігнорує невизнання Заходом виборів в окупованому Криму

Кремль проігнорує невизнання Заходом виборів в окупованому Криму

Укрінформ
Росія не буде реагувати на можливе рішення іноземних парламентів про невизнання виборів у Криму і не стане брати його до уваги.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє Інтерфакс.

"В даному випадку це рішення не буде зіграє будь-які ролі і ніяк не буде сприйматися Москвою, тому що Крим - це територія Росії. Це рішення ми не зможемо визнати або взяти до уваги", - сказав Пєсков.

Раніше в четвер Верховна Рада України прийняла звернення до парламентів іноземних держав, парламентським асамблеям і міжнародним організаціям щодо виборів до Держдуми РФ на території Криму і Севастополя з проханням не визнавати їх. Крім того, народні депутати звернулися до міжнародного співтовариства з проханням оприлюднити офіційні заяви про нелегітимність результатів виборів до Держдуми через їх проведення на території Криму.

Як стало відомо в серпні, ОБСЄ не буде відправляти своїх спостерігачів на вибори у Держдуму на території Криму. Як заявив глава місії БДІПЛ ОБСЄ Ян Петерсен: "У своїй роботі БДІПЛ змушене брати до уваги систему ОБСЄ, засновану на принципі консенсусу".

Варто відзначити, директор департаменту політики та комунікації МЗС України Олексій Макєєв припустив, що у зв'язку з тим, що ряд міжнародних організацій, таких як ОБСЄ та Рада Європи, відмовилися відправляти своїх спостерігачів у Крим, Москва може в якості міжнародних спостерігачів залучити представників радикальних партій з Франції та Італії. В такому випадку, нагадав український дипломат, стосовно цих осіб буде вжито заходів з боку правоохоронних органів України.

Як повідомлялося, в Російській Федерації 18 вересня відбудуться вибори до Держдуми. Влада РФ планує провести вибори в Держдуму і на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-