Умерова відпустили з кримської психлікарні

Умерова відпустили з кримської психлікарні

Укрінформ
Заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова відпустили з психіатричної лікарні в Сімферополі, де він протягом трьох тижнів проходив примусову психіатричну експертизу.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила його донька Айше Умерова.

"Забрали Ільмі Умерова з психіатрії після незаконної примусової "експертизи", – написала вона.

Умерова також виклала відео, на якому батько виходить з лікарні і сідає в авто.

Як повідомлялося, ФСБ Росії порушила проти Ільмі Умерова кримінальну справу 12 травня за частиною 2 статті 280.1 Кримінального кодексу Росії ("публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії, вчинених з використанням засобів масової інформації або електронних чи інформаційно-телекомунікаційних мереж (включаючи мережу інтернет)". Його звинувачують у тому, що 19 березня 2016 року в Києві у прямому ефірі кримськотатарського українського телеканалу "ATR" він говорив про необхідність повернення Криму під юрисдикцію України.

Спочатку Умерову заборонили виїжджати з країни як підозрюваному у злочині, а 11 серпня підконтрольний Росії Київський районний суд Севастополя прийняв рішення про проведення щодо нього примусової психіатричної експертизи, незважаючи на те, що під час засідання йому стало погано, і "швидка" відвезла Умерова в лікарню з підозрою на інфаркт.

18 серпня силовики ФСБ затримали Умерова в лікарні і примусово привезли у психіатричну лікарню №1 у Сімферополі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-