«Маски-шоу» у кримській мечеті: окупанти підкинули «компромат»

«Маски-шоу» у кримській мечеті: окупанти підкинули «компромат»

Укрінформ
В одну з популярних у Криму мечетей у Сімферополі окупаційна влада підкинула заборонену у Росії релігійну літературу. Сумку з книжками під час обшуку силовики залишили біля туалету.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» Саїд Ісмагілов.

«Це вже третє за ліком «маски-шоу» саме у цьому культовому закладі. Кожен попередній раз окупанти підкидали до мечеті літературу, заборонену у Росії. Знаючи, що у будь-який час це може статися знову, імам мечеті по кілька разів на день ретельно перевіряв кожен куточок у мечеті. Так що цього разу сумку з двома книгами «Три основи» автора Мухаммада Абдель-Ваххаба підкинули у двір туалету!», – написав Ісмагілов.

За його словами, цієї книги ніколи не було ні на полицях в мечеті, ні в її бібліотеці навіть до окупації Криму.

Муфтія обурило, що третій за останні два роки обшук силовиків з «виявленням» заборонених книг стане причиною порушення окупантами кримінальної справи.

«Це чергове негідне й цинічне порушення прав і свобод віруючих в окупованому Криму. Відбувається утиск як у ставленні до православних Київського патріархату, так і до мусульманських громад», – заявив Ісмагілов.

Він зазначив, що «мечеть на Мокроусова, 7 відома своєю популярністю серед мусульман – кримських татар, вона має кілька тисяч постійних парафіян. Саме громада цієї мечеті відома благодійністю сотням сиріт та малозабезпечених сімей».

Як повідомляв Укрінформ, сімферопольська мечеть на вул. Мокроусова, 7 до анексії Криму Росією іменувалася мусульманським центром при відомій мусульманської організації «Ар-раїд». Зараз центр перереєструвався як організація «Созидание», але продовжує піддаватися надмірним перевіркам з боку контролюючих структур і силових органів окупантів. За інформацією першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, центр змушують відмовитися від свого майна та передати його іншим офіційним мусульманським організаціям, але «поки що вони тримаються».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-