Чийгоз знаходиться у кримському СІЗО вже півтора року

Чийгоз знаходиться у кримському СІЗО вже півтора року

Укрінформ
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз написав лист із кримського СІЗО, де він знаходиться вже 18 місяців.

Лист оприлюднила у Facebook його дружина Ельміра Аблялімова.

"Пішов 18-й місяць мого перебування у слідчому ізоляторі м.Сімферополя. Багато турбуються про моє самопочуття і здоров'я... Звичайно, з кожним днем знаходитися тут, в ізоляції все важче, не бачити близьких і рідних, не спостерігаючи, як ростуть онуки, і не маючи можливості їх бачити, не знаючи, чи побачу я живими своїх стареньких батьків... Від усіх цих думок іноді стає нестерпно боляче!", - пише Чийгоз.

Водночас, він запевняє, що ніколи не поступиться своїми принципами, і у цьому йому дуже допомагає підтримка людей.

"Але, від однієї думки про те, що необхідно зробити, щоб усе це припинилося - стати на коліна перед хамами і негідниками, продажними нікчемними істотами, зрадити своїм принципам, зганьбити самого себе і весь кримськотатарський народ - тільки від однієї такої думки закипає кров! Підтримка мого народу і багатьох людей по всьому світу надає мені сил і терпіння. Дякую вам усім!", - пише заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу. 

Як відомо, Чийгоза утримують у застінках ФСБ в окупованому Криму з 29 січня 2015 року. У сфальсифікованій кримінальній справі про масові безлади під час мітингу 26 лютого 2014 року біля Верховної Ради Криму проходять шестеро обвинувачених.

20 липня суд продовжив арешт до 8 жовтня трьом фігурантам справи "26 лютого" - Ахтему Чийгозу, Мустафі Дегерменджи і Алі Асанову.

Так званий Верховний суд Криму виділив справу Ахтема Чийгоза в окреме провадження. Чийгозу інкримінують організацію масових безладів біля стін парламенту АРК 26 лютого 2014 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-