Завод Фірташа на повну працює в окупованому Криму - ЗМІ

Завод Фірташа на повну працює в окупованому Криму - ЗМІ

Укрінформ
Розшукуваний американським правосуддям український олігарх Дмитро Фірташ продовжує постачати з України матеріали для роботи "Кримського титану" і платити податки окупантам.

Про це пише регіональне видання "Громада Херсон".

"Кримський титан" українського олігарха Дмитра Фірташа, якого розшукує американське правосуддя, працює на повну потужність. Ці фото зроблені вранці 1 вересня. На них завод Фірташа "Кримський титан" працює на повну потужність в окупованому Криму (сфотографовано на максимальному збільшенні з материкової частини України)", - йдеться у повідомленні.

На думку видання, робота "Кримського титану" означає, зокрема, що з житомирських кар'єрів тривають незаконні поставки на територію Криму мінералу ільменіту, який вкрай необхідний для виробництва титану.

"Це означає, що стара схема цих поставок працює й надалі (навесні через це був скандал, який висвітлювався у ЗМІ), і нічого не змінилося: поїздами до порту "Південний" під Одесою, а далі - перевантаження через термінали приватної стивідорної компанії на судна - і до Криму", - пише видання.

Воно звертається до СБУ з пропозицією "одним махом зупинити це неподобство".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-