Сторожовий корабель РФ впритул підійшов до українського острова Джарилгач

Сторожовий корабель РФ впритул підійшов до українського острова Джарилгач

Укрінформ
Українські прикордонники виявили у Чорному морі, поблизу острова Джарилгач, російський сторожовий корабель берегової охорони.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян, передає кореспондент агентства.

"Учора патрульний літак Держприкордонної служби у Каркінітській затоці Чорного моря на відстані десяти миль від південної частини острова Джарилгач виявили надводну ціль, яка виявилася сторожовим кораблем берегової охорони ФСБ Російської федерації "Ізумруд", бортовий номер 354", - зазначив він.

За словами Слободяна, до даного району вирушила тактична група у складі корабля "Поділля" та катера "Златокрай" Морської охорони Держприкордонслужби, а у повітрі групу прикривав вертоліт МИ-14 ВМС ЗС України. Наразі російський корабель перебуває в районі, де він і був виявлений, тактична група  МО ДПСУ знаходиться неподалік.

"У цей же час до російського посту навпроти нашого КПВВ "Каланчак" під`їхала колонна автомобілів, більшість з яких мали номерні знаки з кодом приналежності до ПС ФСБ Російської Федерації. Очолювали делегацію генерал-полковник Микола Козік та генерал-лейтенант Юрій Звірик - начальник прикордонного управління ФСБ РФ у окупованому Криму", - додав речник.

Російські генерали біля 30 хвилин перевіряли облаштування позицій та бойову готовність російських прикордонників, потім вони відбули у бік Каркінітської затоки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-