Адвокат після зустрічі з Умеровим: Його стан стабільно важкий

Адвокат після зустрічі з Умеровим: Його стан стабільно важкий

Політв’язні
Укрінформ
Стан заступника голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерова, що насильно утримується у психіатричній лікарні в окупованому Криму, стабільно важкий, він під постійним контролем лікарів.

Про це пише у Фейсбуці адвокат Микола Полозов, який побував у підзахисного.

"Побачив Ільмі Умерова за місцем його незаконного утримання у психіатричній клініці Сімферополя. Стан здоров'я його задовільним назвати не можна, швидше стабільно важкий. В той же час, щоб прикрити себе, адміністрація клініки щодня бере у нього аналізи, робить кардіограму", - зазначив Полозов.

Він додав, що, за словами Умерова, лікар-експерт розповів йому, що 7 вересня збереться комісія для ухвалення рішення про його звільнення.

Полозов також підкреслив, що щодня у його підзахисного бувають гості, розповідають про поточні події.

За словами адвоката, про акцію 3 вересня на його підтримку Умеров знає, але попросив говорити на ній не лише про нього, оскільки "потрібно вимагати припинення репресій у Криму щодо громадян України, кримських татар, потрібно голосно заявляти про інших політичних в'язнів".

Нагадаємо, у ході засідання у підконтрольному окупантам Київському райсуді Сімферополя, де розглядалося клопотання ФСБ про призначення Умерову судово-психіатричної експертизи, йому стало погано. "Швидка" відвезла Умерова у лікарню з підозрою на інфаркт. Незважаючи на це суд задовольнив клопотання слідчого УФСБ і виніс ухвалу про направлення Умерова на примусову психіатричну експертизу.

Умеров звинувачується у публічних закликах до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації. Йому ставиться за провину те, що 19 березня 2016 року в прямому ефірі українського телеканалу "ATR" він говорив про необхідність повернення Криму під юрисдикцію України. З Умерова взято підписку про невиїзд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-