Журналіст Семена удостоєний медалі за внесок у незалежність України

Журналіст Семена удостоєний медалі за внесок у незалежність України

Укрінформ
Кримський журналіст Микола Семена нагороджений ювілейною медаллю до 25-річчя Незалежності України.

Про це в середу на прес-конференції в Києві повідомила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За особливий внесок у незалежність України журналіст Микола Семена внесений у список тих, хто був удостоєний медалі до 25-річчя Незалежності України й Указом Президента його було нагороджено ювілейною медаллю", - повідомила Джапарова.

За її словами, кримінальне переслідування окупаційним режимом Криму журналіста Семени доводить, що "Крим перетворився на інформаційне гетто і там не залишилося свободи слова".

Як вважає Джапарова, у справжніх журналістів у Криму не залишилося альтернативи - виїжджати з Криму або працювати там. 

"Залишитися жити в Криму і реалізувати свою професію неможливо, а якщо можливо, то ми маємо такий результат, як з Семеною, коли є потенційний ризик для здоров'я і життя людини", - зазначила перший заступник міністра інформполітики.

За її словами, з травня поточного року в Криму зафіксовано до восьми випадків, коли окупаційна влада переслідувала журналістів.

Усі ці випадки, вважає Джапарова, необхідно максимально оприлюднювати.

"Саме такий метод обрав і захист журналіста Семени - максимальна публічність і максимальне висвітлення всіх нюансів справи і всього ходу слідства", - повідомила вона.

За даними Міністерства інформаційної політики України, Микола Семена з 1984 року є членом Національної спілки журналістів України, з 1996 року - член Асоціації незалежних журналістів Криму, в 2009 році йому присвоєно звання Заслуженого журналіста України.

19 квітня 2016 року так званий прокурор Криму Наталя Поклонська заявила про порушення кримінальної справи проти кримського журналіста Миколи Семени за публікацію в ЗМІ "сепаратистської" статті. Під час обшуку у журналіста силовики вилучили два ноутбуки та інші носії інформації. Після допиту його відпустили під підписку про невиїзд. 28 квітня Семену викликали на черговий допит, за підсумками якого кримського журналіста перевели в статус обвинуваченого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-