Українська ідентичність сьогодні в Криму під загрозою - МІП

Українська ідентичність сьогодні в Криму під загрозою - МІП

Укрінформ
Українська ідентичність сьогодні в Криму під загрозою, і бути українцем у Криму небезпечно.

Про це в ході круглого столу в Укрінформі "Визначення Всесвітнього Форуму Українців щодо проблеми деокупації Криму та загроз асиміляції кримської общини українців" заявила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"Українська ідентичність в Криму сьогодні під загрозою, бути українцем у Криму небезпечно. Ідентичність, яку визначають мова, медіа, такі інститути, як бібліотеки, музеї, установи культури і освіти - все під загрозою", - заявила Джапарова.

За її словами, у Криму щодо активних українців "здійснюється репресивна політика з метою витискання звідти усього українського і стирання файлів України на всіх рівнях, починаючи від освіти і закінчуючи територіальними маркерами".

"Вивчати українську мову сьогодні в Криму неможливо, і якось демонструвати свою українськість є ризиком", - вважає Джапарова.

У зв'язку з цим, зазначила вона, "наше завдання, розуміючи, що можливості повернути Крим у нас поки що обмежені, - відстежування повної ситуації того, що відбувається сьогодні в Криму".

За словами першого заступника міністра інформполітики, сьогодні відомо дуже багато публічних історій, коли за вислови про те, що Крим - це Україна, окупантами в Криму відкриваються кримінальні справи, і люди опиняються під слідством або в ув'язненні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-