Фейгін кличе на акції за звільнення Умерова

Фейгін кличе на акції за звільнення Умерова

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін закликає всіх вийти на акції за звільнення заступника голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерова.

Про це він повідомляє в Твіттер.

"ФСБ має намір тримати Умерова в психлікарні до 7 вересня, ще 8 днів. Так вони показують свою "байдужість" під міжнародним тиском. Оскільки іншого способу звільнити до 7 вересня Ільмі Умерова з психіатричного стаціонару, мабуть, не залишається, саме час заявити. Ми закликаємо вийти в суботу, 3.09.2016 на акцію протесту і солідарності з Ільмі Умеровим", - пише Фейгін.

Як повідомлялося, під час засідання в "Київському райсуді" Сімферополя, де розглядалося клопотання ФСБ про призначення Умерову судово-психіатричної експертизи йому стало зле. "Швидка" відвезла Умерова до лікарні з підозрою на інфаркт. Проте після цього суд все-таки задовольнив клопотання слідчого УФСБ і виніс ухвалу про направлення Умерова на примусову психіатричну експертизу. Захист минулого тижня оскаржив це рішення.

Ільмі Умеров звинувачується з травня 2016 року за ч.2 ст.280.1 (публічні заклики до вчинення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації, вчинені з використанням мережі Інтернет) КК РФ, що передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі. З Умерова взято підписку про невиїзд. ФСБ інкримінує Умерову, що 19 березня 2016 року в Києві в прямому ефірі кримськотатарського українського телеканалу "ATR" він говорив про необхідність повернення Криму під юрисдикцію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-