ФСБ триматиме Умерова у психлікарні до 7 вересня - Полозов

ФСБ триматиме Умерова у психлікарні до 7 вересня - Полозов

Укрінформ
Із заступником глави Меджлісу кримських татар Ільмі Умеровим, який перебуває в психіатричному стаціонарі, уже не проводять експертні дії.

Про це повідомляє у Фейсбуці адвокат Микола Полозов, який побував у клініці в Умерова.

"Експертні дії з Ільмі Умеровим вже не проводяться, і чим обумовлено його подальше перебування у стаціонарі, крім амбіцій ФСБ, російської влади, ніким не пояснюється. Умерова сьогодні відвідав оперативник ФСБ Шевченко (раніше співробітник СБУ). За його словами Ільмі Умерова мають намір утримувати там до 7 вересня", - пише Полозов.

За його словами, зараз стан здоров'я Умерова стабільний. Міжнародна увага, прикута до його персони, змушує адміністрацію установи уважно ставитися до здоров'я Умерова. На першу вимогу надсилають фахівців: невролога, терапевта, окуліста тощо. "Водночас слід розуміти, що раніше Умерова було під тиском слідчого виписано з кардіологічного відділення клінічної лікарні і не доліковано, а в умовах психіатричного стаціонару умов для кардіологічного лікування немає. Немає відповідного фахівця, медичного обладнання", - пояснює адвокат.

Як повідомлялося, під час засідання в "Київському райсуді" Сімферополя, де розглядалося клопотання ФСБ про призначення Умерову судово-психіатричної експертизи йому стало зле. "Швидка" відвезла Умерова до лікарні з підозрою на інфаркт. Однак після цього суд все ж задовольнив клопотання слідчого УФСБ і виніс рішення про направлення Умерова на примусову психіатричну експертизу.

Ільмі Умеров обвинувачується з травня 2016 року за ч. 2. ст. 280.1 (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації, скоєні з використанням мережі "Інтернет") КК РФ, що передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі. З Умерова взято підписку про невиїзд. ФСБ ставить Умерову в провину, що 19 березня 2016 року в Києві у прямому ефірі кримськотатарського українського телеканалу "ATR" він говорив про необхідність повернення Криму під юрисдикцію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-