Держдеп США вимагає від Росії звільнити Умерова

Держдеп США вимагає від Росії звільнити Умерова

Укрінформ
Негайно звільнити заступника голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерова закликали Росію у Вашингтоні. 

Про це заявив представник Держдепу США Джон Кірбі, інформує "5 канал". Раніше звільнити Умерова вимагали в Євросоюзі та ОБСЄ.

"Ми вкрай стурбовані затриманням кримськотатарського лідера Ільмі Умерова. Ми розуміємо, що стан його здоров'я зараз критичний. Він продовжує перебувати в примусовому психіатричному ув'язненні. Ця тактика утримання дисидентів у психіатричних палатах викликає глибоку тривогу. Ми приєднуємося до міжнародного співтовариства і закликаємо російський уряд звільнити його негайно", - підкреслив Кірбі.

Як повідомлялося, справу проти Ільмі Умерова ФСБ Росії порушила 12 травня через нібито його заклики в ефірі телеканалу ATR, які загрожували цілісності Федерації. З 18 серпня Умеров перебуває на примусовій стаціонарній судово-психіатричній експертизі, його стан погіршується.

Нагадаємо, раніше міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) виступила із заявою, в якій вимагає від російської влади припинення переслідування й негайного звільнення Ільмі Умерова в зв'язку зі станом його здоров'я. У 59-річного Ільмі Умерова цукровий діабет, хвороба Паркінсона, чоловіку була проведена операція на серці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-