В Умерова погіршився зір - адвокат

В Умерова погіршився зір - адвокат

Укрінформ
У заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, якого окупанти утримують у психіатричній лікарні для примусової експертизи, погіршився зір.

Про це написав у своєму Твіттері адвокат Микола Полозов. 

"Відвідав Ільмі Умерова. Він скаржиться на проблеми із зором. Дуже важко йому даються ці тортури "психіатричною експертизою", - пише Полозов.

Як відомо, ФСБ порушила кримінальну справу стосовно Ільмі Умерова за статтею "сепаратизм" у травні цього року. Підконтрольна Кремлю "прокурор Криму" Наталія Поклонська пояснила це тим, що Умеров, за її словами, закликав до порушення територіальної цілісності Росії в ефірі українського телеканалу АТR.

Стан здоров'я Умерова значно погіршився 11 серпня під час розгляду сімферопольським судом питання про призначення йому психіатричної експертизи. Після приїзду швидкої допомоги і проведеного кардіографічних дослідження Умерова забрали в лікарню з підозрою на інфаркт. Незважаючи на стан здоров'я, підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи.

У Міністерстві закордонних справ України стурбовані станом здоров'я заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова. 22 серпня прес-секретар МЗС Мар'яна Беца вимагала від російської влади анексованого Криму негайно припинити каральні методи.

Адвокат Умерова Марк Фейгін заявив, що розцінює відправлення Умерова в психіатричну лікарню як тортури.

ЄС і ОБСЄ засудили примусове утримання Умерова у психіатричній лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-