Джелялов закликає кримчан не мовчати про репресії

Джелялов закликає кримчан не мовчати про репресії

Укрінформ
Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов закликав кримськотатарських громадських активістів та всіх, хто постраждали від політичних репресій в Криму, домагатися максимальної публічності всіх фактів порушень прав людини.

Про це він заявив у коментарі Крим.Реалії.

"У перший день, коли Ільмі Умерова (заступник голови Меджлісу – ред.) доставили в психіатричний заклад, ми відразу все фотографували, розповіли які там умови, і через тиждень ми можемо до нього спокійно зайти, передати передачку. Вони бояться такої уваги, тому що ми розкриваємо в цілому обстановку в цьому закладі. Тобто, від нас вимагається наполегливість, що ми їх не залишимо у спокої", – зазначив він.

Напередодні Джелялов в ході зустрічі з учасниками об'єднання "Кримська солідарність" також рекомендував їм інформувати громадськість про всі порушення закону і прав людини на окупованому півострові.

"Давайте про це кричати, тому що зараз ми хочемо залучати до цього не просто міжнародну громадськість, а саме медичні організації, правозахисні..., які будуть приходити і говорити, що в таких умовах утримувати людей не можна, що це фактично тортури. Ви повинні розуміти, що ми кричимо в одне вухо, а Російська Федерація – в інше. Тому будь-яка інформація, яка у вас є, повинна доводитись, в тому числі через свої сторінки в соціальних мережах", – заявив Джелялов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-