Меджліс закликає світ посилити санкції проти Росії

Меджліс закликає світ посилити санкції проти Росії

Укрінформ
Меджліс кримськотатарського народу закликає міжнародну спільноту посилити санкції проти Росії за утиски нею прав людини в окупованому Криму.

Про це йдеться у заяві, поширеній главою Меджлісу Рефатом Чубаровим у Фейсбуці.

"Єдиною умовою, яка дозволить забезпечити права і свободи людини, права кримськотатарського народу – корінного народу Криму, є деокупація Криму й відновлення суверенітету України на території півострова", – наголошують у Меджлісі.

У заяві також йдеться, що "Росія як країна-окупант відмовляється дотримуватися норм міжнародного гуманітарного права на території окупованого нею Криму".

Автори заяви нагадали про тримання в психіатричній лікарні заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова: "Примусове тримання Ільмі Умерова, який має низку тяжких хронічних захворювань, зокрема прогресуючу хворобу Паркінсона і цукровий діабет, у психіатричній лікарні є формою завдання йому особливих моральних і фізичних страждань та оцінюється нами як фактор прямої загрози для його життя".

Зазначається, що "життя і свобода Ільмі Умерова мають бути захищені" – так само, як і життя і свобода інших кримських татар, затриманих і переслідуваних російською владою.

"Меджліс кримськотатарського народу закликає ООН, ЄС, Рада Європи, ОБСЄ, НАТО та інші міжнародні організації до посилення санкцій та інших обмежень у відношення Російської Федерації і їх збереження аж до повного відновлення територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах, що включають Автономну Республіку Криму і місто Севастополь", - йдеться у заяві Меджлісу від 27 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-