У севастопольських інвалідів окупанти забрали транспортні пільги

У севастопольських інвалідів окупанти забрали транспортні пільги

Укрінформ
З 27 серпня перевізники Севастополя в окупованому Криму обмежили безкоштовний проїзд для людей з інвалідністю I і II груп загальних захворювань в міських автобусах.

Про це пише Крим.Реалії з посиланням на жителів міста.

"Вранці 27 серпня водії автобусів стали відмовляти людям з інвалідністю у безкоштовному проїзді, заявляючи, що "пільг більше немає", - кажуть вони.

Представник севастопольського ТОВ "Зеніт-Автотранс", який здійснює автобусні перевезення на 22 міському маршруті, повідомив, що, "згідно з нормативним актом Російської Федерації від 15 липня 2016 року, з 27 серпня пільги для російських інвалідів зберігаються тільки на тих видах міського транспорту, які дотуються з бюджету".

"А ми не дотуємся, і у нас пільг більше немає", – сказав перевізник.

Після окупації Криму в 2014 році в Севастополі ще зберігалися українські пільги для людей з інвалідністю I, II і III груп загальних захворювань на проїзд в автобусах, тролейбусах і на міських пасажирських катерах, зокрема люди з II групою мали право на пільговий проїзд у всіх видах міського транспорту, а ІІІ групою – тільки в тролейбусах і катерах.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-