Стан Умерова дуже тяжкий - родич

Стан Умерова дуже тяжкий - родич

Відео
Укрінформ
Стан здоров'я заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, якого насильно утримують у психіатричній лікарні в окупованому Криму, залишається дуже тяжким.

Про це у вівторок після відвідування Умерова повідомив його брат Бекір Умеров. 

"Стан дуже тяжкий. Я був у нього у палаті, де навіть нікуди сісти. Допоміг влаштуватися братові на єдиний табурет санітара, але він зміг посидіти тільки хвилин п'ять. Сказав, що хоче лягти", - розповів Бекир Умеров.

За його словами, їжу Ільмі Умеров приймає тільки двічі на день від родичів у години, коли дозволені передачі. Від лікарняного харчування повністю відмовився, оскільки побоюється, що у ньому будуть психотропні препарати.

Проте, за словами Бекира Умерова, лікарі психіатричної лікарні контролюють прийом усіх раніше прописаних Умерову ліків. Він зазначив, що родичам дозволяється бути у брата лише двічі на день. При цьому, фрукти й інші продукти у палаті Умерова залишати не можна. 

Як повідомляв Укрінформ, адвокат Умерова Микола Полозов заявив, що побоюється нового серцевого нападу у свого підзахисного.

Перед цим в Умерова різко погіршав стан здоров'я. У нього стався гіпоглікемічний шок, він втрачав свідомість.

Суд в окупованому Сімферополі задовольнив клопотання ФСБ про призначення Умерову примусової психіатричної експертизи. Захист минулого тижня оскаржив це рішення.

Ільмі Умерова з травня 2016 року звинувачують за ч.2 ст.280.1 (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації, здійснені з використанням мережі Інтернет) УК РФ, яка передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі. З Умерова взяли підписку про невиїзд. ФСБ звинувачує Умерова, що 19 березня 2016 року в Києві у прямому ефірі кримськотатарського українського телеканалу "ATR" він говорив про необхідність повернення Криму під юрисдикцію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-