Російський суд залишив Костенка за гратами

Російський суд залишив Костенка за гратами

Політв’язні
Укрінформ
Російський суд відмовився замінити покарання у вигляді позбавлення волі на більш м'яке активісту Майдану кримчанину Олександру Костенку.

Про це у Фейсбуці повідомив адвокат політв'язня Дмитро Сотников.

"Причина не пов'язана з законом. Відповідно до роз'яснень Верховного Суду РФ, перелік підстав для відмови є вичерпним, і в нього не входить знаходження на спецобліку. Але, незважаючи на те, що характеристики були виключно позитивні, Костенку все ж не замінили покарання через спецоблік "схильний до втечі", - написав адвокат.

Він вважає, що таке рішення пов'язане з відмовою Костенка співпрацювати з ФСБ. Сотников запевнив, що оскаржить вердикт Кирово-Чепецкого райсуду Кіровської області РФ.

Крім того, він прокоментував заяву колишнього російського в'язня Геннадія Афанасьєва про те, що Костенко може втратити руку. Сотников сказав, що не бачив відповідних медичних документів, хоча лікарям колонії в принципі не варто довіряти.

"За офіційними довідками, поки йдеться тільки про протезування ліктьового суглоба. Тут теж не все так просто! Лікарі запевняють, що операція можлива в плановому порядку, після відсидки. Але наскільки це так, доводиться судити тільки за документами, складеними цими лікарями", - зазначив адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, 5 лютого 2015 року в Криму під час затримання Олександра Костенка зламали руку співробітники Кримського УФСБ. В порушенні кримінальної справи на співробітників було відмовлено.

Костенко перебуває в колонії загального режиму ГІК-5 в м. Кірово-Чепецьке.

Про необхідність операції захист Костенка неодноразово заявляв ще кілька місяців тому.

Суд в окупованому Криму призначив Олександрові чотири роки і два місяці тюремного ув'язнення. За версією слідства, 18 лютого 2014 року на Майдані в Києві він заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут". Активіста також звинувачують у несанкціонованому зберіганні вдома нарізної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-