"Українську ДРГ" у Криму міг удавати російський спецназ - Тимчук

Укрінформ
Напередодні провокації з "українськими диверсантами" в окупованому Криму Росія проводила військові навчання, де у сценарії були задіяні "ворожі ДРГ", роль яких виконував російський спецназ.

Про це написав у Фейсбуці керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Джерела групи "ІС" в підрозділах ЗС РФ в Криму повідомили, що напередодні подій з участю нібито «українських ДРГ» на півострові до низки військових частин російських окупаційних військ у Криму було розіслано у вигляді телеграми розпорядження (вих. №29/10/140 від 05.08.2016 р, виконавець майор Фомін В.В., внутрішній тел. 644, гриф «підлягає поверненню в РБ і БВС») за підписом командира військової частини 80601 полковника Ю. Подоплєлова. Зокрема, ця телеграма була отримана командуванням в/ч 85388 (поз. «Кибитка»), в/ч 85702 («Баргузин»), в/ч 85683, командиром БО та начальником ПУ в/ч 80601 («Креатин»)", - написав Тимчук.

За його даними, в телеграмі було зазначено, що в рамках проведення навчань (СКШУ) «Кавказ-2016» з 5 серпня 2016 року в Криму діють три групи російського спецназу, що вдають (цитата) «три групи умовних диверсантів», завданнями яких є захоплення полонених, «проникнення на територію військових містечок для встановлення умовних СВУ» в районах «командних пунктів (пунктів керування) військових частин і підрозділів, радіотехнічних та зенітно-ракетних засобів, засобів зв'язку...», «захоплення складів із зброєю і боєприпасами, кімнат для зберігання зброї».

У цьому зв'язку командир в/ч 80601 полковник Ю.Подоплелов видав розпорядження вжити заходів щодо недопущення даних «умовних ДРГ» на територію військових містечок, а також їх виявлення на можливих маршрутах пересування. Зокрема, потрібно посилити охорону об'єктів, виключити одиночне пересування військовослужбовців за межами в/ч, організувати патрулювання, створити оперативні групи для «організації взаємодії з органами ФСБ, МВС, військовими комендантами гарнізонів, місцевими органами самоврядування з питань антитерористичної обстановки в місцях дислокації підрозділів і військових частин з'єднання», забезпечити «швидке реагування на можливе погіршення обстановки, контроль за проведенням щоденних тренувань з підрозділами антитерору та черговими підрозділами», при цьому до складу оперативних груп пропонувалося включити найпідготовленіших офіцерів, старшими оперативних груп призначити начальників штабів військових частин і командирів (заступників командирів) підрозділів» тощо. Доповіді про «виявлення підозрілих осіб (предметів)» потрібно передавати негайно лініїєю чергових служб.

Таким чином, зазначає Тимчук, якраз напередодні сутички з «українськими ДРГ» російські окупанти в Криму в ході своїх навчань розігрували сценарій упіймання груп російського спецназу, який виконував своє навчальне завдання – під виглядом ворожих ДРГ здійснював «мінування» військових об'єктів, спроби узяти «язика», захопити зброю і боєприпаси. Загалом більш ніж стандартний сценарій навчань за участю спецназу.

"Однак, дуже схоже, що в ході навчань «щось пішло не так», і російські спецназівці дуже захопилися своєю роллю, намагаючись виконати поставлене завдання. Цей інцидент ФСБ РФ моментально спробувала перекрутити з тим, щоб використовувати його як провокацію проти України. Оскільки ж все робилося в крайньому поспіху, звідси і ті тупі проколи у фальсифікації, які викликали хвилю глузувань і знущань в адекватної аудиторії", - підсумовує керівник групи "ІС".

Фото: 3mv.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-