Україна проти місії СНД на російських виборах, які нав'язали Криму

Україна проти місії СНД на російських виборах, які нав'язали Криму

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України, у зв'язку із затвердженням глави Місії спостерігачів від Співдружності Незалежних Держав на виборах до Державної думи Російської Федерації 18 вересня 2016 року, надіслало до Виконкому СНД ноту.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"У зв'язку із затвердженням глави Місії спостерігачів від Співдружності Незалежних Держав на виборах до Державної думи Російської Федерації 18 вересня 2016 року, МЗС України надіслало до Виконкому СНД ноту з офіційною позицією з приводу намірів Росії поширити їх проведення на тимчасово окуповану територію АР Крим та м.Севастополь", - йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначають, що такі дії держави-окупанта демонструють нехтування нею державним суверенітетом України, нормами та принципами міжнародного права, зокрема Статутом ООН, Гельсінським заключним актом Наради з безпеки та співробітництва в Європі (НБСЄ) 1975 року, Меморандумом про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї 1994 року, зобов'язаннями згідно з Договором про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією 1997 року та Угодою про створення Співдружності Незалежних Держав від 1991 року.

"В Україні наголошують, що результати цих псевдовиборів будуть нікчемними і такими, що не створять жодних правових наслідків, не будуть визнані ані Україною, ані міжнародним співтовариством, що поставить під сумнів їхню легітимність у цілому", - зауважуть в МЗС, та додають, що Україна виступає категорично проти направлення спостерігачів Місії на тимчасово окуповану територію АР Крим та м. Севастополь.

"Будь-яка участь у так званому спостереженні за виборчим фарсом розглядатиметься як недружній крок, а відвідування АР Крим і м. Севастополь у порушення встановленого законодавством України "Порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї" потягне за собою відповідальність", - наголошують в МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-