Умерова забрали на психіатричну експертизу - Джемілєв

Умерова забрали на психіатричну експертизу - Джемілєв

Фото
Укрінформ
В окупованому Криму співробітники ФСБ мають намір незаконно перевести до психіатричного стаціонару заступника глави Меджлісу кримських татар Ільмі Умерова, незважаючи на поганий стан його здоров'я.

Про це повідомив у Твіттері адвокат Микола Полозов.

«Незважаючи на поганий стан здоров'я Ільмі Умерова, співробітники ФСБ мають намір сьогодні незаконно перевести його у психіатричний стаціонар. Не торкаючись юридичних питань, а саме ще не минулої апеляції, за поточного стані здоров'я Умерова переміщення небезпечне для його життя», - пише Полозов. 

Це у Твіттері підтвердив і лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв. 

Як повідомлялося, під час засідання у «Київському райсуді» Сімферополя, де розглядалося клопотання ФСБ про призначення Умерову судово-психіатричної експертизи, йому стало зле. «Швидка» відвезла Умерова у лікарню з підозрою на інфаркт. Проте після цього суд все ж задовольнив клопотання слідчого УФСБ і виніс ухвалу про направлення Умерова на примусову психіатричну експертизу. Захист днями оскаржив це рішення.

Умеров звинувачується за ч.2. ст.280.1(публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації, скоєні з використанням мережі "Інтернет") КК РФ, що передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі. З Умерова взято підписку про невиїзд. ФСБ ставить Умерову, що 19 березня 2016 року у Києві в прямому ефірі кримськотатарського українського телеканалу "ATR" він говорив про необхідність повернення Криму під юрисдикцію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-