"Суд" у справі Чийгоза розійшовся до 18 серпня

Укрінформ
У так званому Верховному суді окупованого Криму завершилося засідання по справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза. Опитано двох "потерпілих" із двохсот.

Про це у Твіттері повідомив адвокат Микола Полозов.

"Судове засідання завершено. Наступний суд 18.08 о 10:00", - написав захисник.

Раніше він зазначав, що "у разі необхідності допиту більше 200 потерпілих і свідків, засідання у справі один раз на тиждень спричинять судову тяганину на роки".

Як повідомлялося, сьогодні були допитані "потерпілі" Володимир Косарев і Анатолій Соловйов. Вони надали свідчення про те, що під час подій 26 лютого 2014 р. Чийгоза не бачили і не чули, але вважають його винним. Соловйов, за словами Полозова, засвідчив: "Коли я прийшов до Держради, я почув, що вони кричать "Слава Україні!" і "Аллах Акбар!".

Ахтема Чийгоза та інших кримських активістів обвинувачують в організації масових безпорядків 26 лютого 2014 року біля Верховної Ради Криму. Тоді, напередодні окупації півострова Росією, в Сімферополі відбулися мітинги прибічників і противників "приєднання"; за даними місцевої "влади", у тисняві постраждали 76 людей, двоє загинули. Чийгоза було заарештовано наприкінці січня 2015 р. У липні 2016-го так званий Верховний суд Криму виділив справу Чийгоза в окреме провадження. 20 липня суд продовжив арешт до 8 жовтня трьом фігурантам справи "26 лютого" - Ахтему Чийгозу, Мустафі Дегерменджі і Алі Асанову. В апеляції про зміну терміну затримання Чийгозу було відмовлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-