Активістів по дорозі до Чийгоза перевіряли під дулами автоматів

Активістів по дорозі до Чийгоза перевіряли під дулами автоматів

Укрінформ
У Криму активістів, які їхали у Сімферополь на суд у справі Ахтема Чийгоза, зупинили автоматники.

Про це повідомив у Facebook перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

"Сьогодні вранці російські військові зупинили машину з нашими активістами, які виїхали з с.Урожайне Совєтського району в Сімферополь на суд (у справі - ред.) Ахтема Чийгоза. "Ми виїхали з села, як раптом нам дорогу перегородив КамАЗ, а по узбіччях дороги лежали автоматники. Нас змусили вийти з машини, забрали телефони і перевірили документи. І все це під дулами автоматів", - передає слова активістів Джелял.

Після обшуку активісти знову попрямували у Сімферополь.

Як уже повідомляв Укрінформ, сьогодні у так званому верховному суді окупованого Криму проходить чергове засідання суду у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, на якому він не може бути присутнім через норму про дистанційну участь підсудного в судовому процесі першої інстанції.

Чийгоза тримають у застінках ФСБ в окупованому Криму з 29 січня 2015 року. За сфальсифікованою кримінальною справою про масові заворушення під час мітингу 26 лютого 2014 року біля Верховної Ради Криму проходять шестеро обвинувачених. Трьох з них - Ахтема Чийгоза, Мустафу Дегерменджи й Алі Асанова тримають у СІЗО-1 Сімферополя, ще троє - Ескендер Кантемір, Арсен Юнусов і Ескендер Емірвалієв чекають вироку вдома, їх взяли на поруки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-