У

У "зізнаннях" Панова видно примусові свідчення - експерт

Кримська криза
Укрінформ
На відео зізнання українця Євгена Панова, затриманого в Криму за підозрою у планування диверсій на півострові, є моменти, які свідчать, що він давав покази під примусом.

Про це в ефірі "112 Україна" заявила керівник кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

"Є багато запитань до відео, експерти кажуть, що там є моменти, які вказують на те, що це було примусове зізнання", - сказала Скрипник.

Вона також зазначила, що якщо у Панова є адвокат (поки що це невідомо - ред.), то він може змушувати Панова зізнаватися у всьому.

Вона також припустила, що другий затриманий, Андрій Захтей, перебуває в Сімферопольському СІЗО.

"Швидше за все, звинувачення будуть як і до Панова, і як і у Панова, це буде проходити в закритому режимі. Це проблема, оскільки майже немає тоді доступу до інформації, звинувачень, доказової бази, яку буде використовувати ФСБ. Якщо Захтей мав відношення до націоналістичних угрупувань, які діють на території України, це може бути проблемою, оскільки ФСБ використовує таку інформацію у звинуваченнях, що ці люди "терористи", або "диверсанти" і посилається до належності до таких груп, це може бути використане проти нього з боку ФСБ", - сказала керівник кримської правозахисної групи.

Раніше ФСБ РФ заявила про нібито ліквідацію агентурної мережі української розвідки в Криму. У ФСБ стверджують, що затримали громадян як України, так і Росії, а керував цією мережею нібито Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України, якого також затримано, і він дає свідчення.

В опублікованому ФСБ відео з боєприпасами, нібито вилученими в українських "диверсантів", Панова показують у наручниках. Його супроводжували співробітники російських спецслужб.

Брат Панова Ігор Котелянець заявив, що Євгена було викрадено в Запорізькій області і вивезено до окупованого Криму для інсценування провокації проти України. Поліція України відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення Панова.

Пізніше в МЗС РФ заявили, що внаслідок ліквідації нібито української диверсійної групи, крім Євгена Панова, затримано Андрія Романовича Захтея. Його громадянство не уточнюють.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-