Окупанти вночі не випускали людей з Криму через

Окупанти вночі не випускали людей з Криму через "Каланчак" - Слободян

Укрінформ
У ніч на п'ятницю, 12 серпня, російськими спецслужбами був перекритий пропуск навпроти контрольно-пропускного пункту "Каланчак" на адмінкордоні з анексованим Кримом.

Про це "Крим.Реалії" повідомив офіційний представник Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"Контрольно-пропускні пункти на адмінкордоні з Кримом працюють неритмічно. Вчора кілька разів зупинявся пропуск і ввечері була найбільша пауза: росіяни перестали пускати людей на в'їзд-виїзд на окуповану територію на контрольному пункті "Каланчак". Ця пауза тягнулася близько півтори години. Потім ближче до півночі пропуск відновився", - розповів Слободян.

Він знову наголосив, що Держприкордонслужба України рекомендує громадянам без особливої необхідності не їхати в Крим.

Із російського боку не коментували закриття адмінкордону.

Очевидці повідомляють, що змушені були переїжджати на інші пункти пропуску, зокрема, на "Чаплинку" в Херсонській області. Зараз там черга з більш як 500 осіб. Щоб перетнути адмінкордон з Криму, знадобиться п'ять і більше годин, на українській стороні пропуск займає трохи більше години.

На під'їздах до пунктів пропуску "Каланчак" і "Чаплинка" з боку півострова дорогу перекрито КамАЗами, побудовано коридор з автоматників-снайперів. Там же молодих чоловіків виводять з машин, змушують знімати одяг аж до футболок і в такому вигляді допитують. Допити тривають дві і більше години. Силовики цікавляться метою поїздки.

Проводять ретельний огляд і машин, що виїжджають з півострова.

Критична ситуація на адмінкордоні з Кримом виникла 7 серпня.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла вчиненню терактів в окупованому Криму, в підготовці терактів Москва звинуватила Україну. Путін, коментуючи це повідомлення ФСБ, заявив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору.

Президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Кремля по Криму «безглуздими і цинічними».

У Генштабі Збройних сил України спростували заяву ФСБ і назвали її провокацією.

Держприкордонслужба України повідомляла, що Росія за останні дні стягнула оснащених новою технікою військових до адмінкордону між анексованим нею Кримом і материковою Україною.

У МЗС наголосили, що в Україні рішуче засуджують заяви Росії про причетність Києва до "тероризму" в Криму і відхиляють усі ці звинувачення як безпідставні.

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що уряд США не бачив жодних підтверджень російським звинуваченням на адресу України про "вторгнення в Крим". Він зазначив, що це "не перше неправдиве звинувачення України Росією, висловлене, щоб відволікти увагу від власних протиправних дій".

Президент України Петро Порошенко доручив посилити боєготовність у районах адміністративного кордону з анексованим Росією Кримом і по всій лінії розмежування на Донбасі.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-