МЗС просить міжнародні організації посприяти доступу до Панова

МЗС просить міжнародні організації посприяти доступу до Панова

Кримська криза
Укрінформ
МЗС звернулося до СММ ОБСЄ, Міжнародного комітету Червоного Хреста та Моніторингової місії ООН з прав людини з проханням вжити заходів для отримання доступу до затриманих окупаційною владою Криму громадян України.

Про це повідомляє зовнішньополітичне відомство на своєму сайті

"МЗС звернулося з проханням до СММ, Міжнародного комітету Червоного Хреста та Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні вжити заходів для отримання доступу до затриманих окупаційною владою громадян України, зокрема, Євгена Панова", - йдеться у повідомленні.

Разом з цим Міністерство закордонних справ України офіційно надіслало ноту Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні (СММ) щодо необхідності посилення присутності СММ ОБСЄ вздовж усієї адміністративної межі з Автономною Республікою Крим та кордону України з Російською Федерацією, у тому числі тимчасово неконтрольованої ділянки українсько-російського державного кордону, вжиття заходів для отримання Місією доcтупу до Автономної Республіки Крим для оцінки ситуації на контрольованій російськими окупаційними силами території відповідно до Рішення № 1117 Постійної Ради ОБСЄ щодо розміщення Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Як повідомлялось, на вимогу делегації України в Раді Безпеки ООН (РБ ООН) тривають закриті консультації з розгляду питання про провокаційні заяви Російської Федерації щодо України.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму на "критично важливих об'єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова", у підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Кремля щодо Криму "безглуздими і цинічними".

У Генштабі Збройних сил України спростували заяву ФСБ і назвали її провокацією. Державна прикордонна служба України заявила, що Росія в останні дні стягнула оснащених новою технікою військових до адмінмежі між анексованим нею Кримом і материковою Україною, і закликала українців утриматися від поїздок до півострова.

ФСБ оголосила 39-річного українця Євгена Панова, жителя Запорізької області, учасника АТО, співробітником ГУР МО України і звинуватила його в організації терактів на території окупованого Криму. Суд арештував його на два місяці, і наразі до нього не пускають ані правозахисників, ані адвоката.

Раніше Кримська правозахисна група заявила про незаконне позбавлення Панова волі, а також завдані йому тілесні ушкодження і, можливо, навіть тортури.

Поліція України відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення Панова за зверненням його родичів.

Фото: Крим.Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-