На КПП у Криму значно побільшало озброєних російських військових - Слободян

На КПП у Криму значно побільшало озброєних російських військових - Слободян

Кримська криза
Укрінформ
За останній тиждень на пунктах пропуску окупантів на адмінмежі з Кримом значно збільшилася кількість озброєних російських військових.

Про це сказав помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян на брифінгу в Укрінформі. 

«На окупаційних пунктах пропуску значно збільшилася кількість озброєних військових, позиції збройних сил Російської Федерації посилилися новою технікою та особовим складом, значно зросла активність використання військової авіації, безпілотних літальних апаратів, аеростатів та морських катерів», - сказав Слободян. 

Так, за його словами, починаючи з 7 серпня українські прикордонники помітили на адмінмежі польоти 15 вертольотів МІ-8 Російської Федерації. У дванадцяти випадках окупанти використовували для повітряної розвідки безпілотники, уздовж адмінмежі спостерігається постійне використання аеростату типу РЕС, який непорушно висить у повітрі на висоті близько 1 км. 

На КПВВ на адмінмежі з тимчасово окупованою територією Криму представники країни-окупанта продовжують працювати дуже повільно та періодично обмежувати рух транспортних засобів. Огляд транспортних засобів вони здійснюють прискіпливо та занадто ретельно. "Частина з тих, хто хотів потрапити на півострів, отримали відмову від окупантів з формулюванням «не має підстав для в’їзду до Криму», - сказав Слободян.

Він відзначив, що в трьох пунктах в’їзду-виїзду російські прикордонники проводять фільтрацію всіх осіб чоловічої статі від 18 років, які виїжджають на материкову частину України. «Зокрема, встановлюється тема поїздки, установочні дані на особу, контактні телефони, адреса проживання та інша персональна інформація», - додав помічник голови Держприкордонслужби. 

Усі ці події супроводжувалися підвищеною активністю російських військ та правоохоронців поблизу адмінмежі, зазначив Слободян. Водночас, додав він, у рамках підготовки до проведення стратегічних командно-штабних навчань «Кавказ-2016», які заплановані РФ у період з 5 по 10 вересня, помітне переміщення на тимчасово окуповану територію Криму додаткових військових частин та підрозділів. «Державна прикордонна служба наполегливо рекомендує громадянам України без гострої потреби утриматися від відвідин окупованого півострова», - сказав прес-секретар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-