Окупанти повністю розблокували пункти пропуску до Криму

Окупанти повністю розблокували пункти пропуску до Криму

Укрінформ
Росія повністю поновила роботу всіх трьох пунктів пропуску до окупованого Криму.

Про це написав у Фейсбуці речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

"Ситуація в контрольних пунктах в'їзду-виїзду на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом залишається динамічною та зазнала суттєвих змін. Контрольні органи країни-окупанта повністю відновили пропускні операції навпроти контрольних пунктів в’їзду-виїзду «Чонгар», «Каланчак» та «Чаплинка»", - написав Слободян.

Станом на 8 годину ранку у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар» на виїзд з материкової частини України знаходилося близько 70 автомобілів, а на в’їзд – 40 автівок. На КПВВ «Чаплинка» та «Каланчак» очікують оформлення 40 та 10 транспортних засобів.

Речник ДПСУ нагадав, що через дії окупантів більшість людей, які виїжджали з півострова, понад добу не могли перетнути адміністративну межу. Багатьом з них, перважно літнього віку, ставало зле. Кожному з них після прибуття в контрольні пункти українські прикордонники надавали необхідну медичну допомогу. Таких випадків було, за даними Слободяна щонайменше сім.

Врдночас він зазначив, що поблизу адмінмежі продовжується зберігатися висока активність ЗС РФ. Так, у 4 випадках прикордонники спостерігали польоти вертольотів Мі-8 та неодноразово фіксували пересування військової техніки поблизу російських позицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-