Психіатрична експертиза небезпечна для здоров'я Умерова - адвокат

Психіатрична експертиза небезпечна для здоров'я Умерова - адвокат

Укрінформ
Психіатрична експертиза, яку окупанти мають намір провести затриманому заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову, небезпечна для його здоров'я.

Про це Крим.Реалії сказав його адвокат Марк Фейгін. 

«У нього (Умерова. - Ред.) маса захворювань, із серцем пов'язаних тощо. Тобто, окрім інших речей, які ми відносимо до суто каральної медицини, йому проводять масу таких процесуальних дій, які позначаються дуже серйозно на його здоров'ї. І у сторони захисту є обгрунтоване небажання брати участь у подібного роду екзекуціях», - сказав Фейгін.

За його словами, захист доводитиме необгрунтованість клопотання слідства російської ФСБ про призначення Умерову судово-психіатричної експертизи, проте адвокат готується до позитивного рішення суду. Якщо суд задовольнить клопотання ФСБ, то Умерова примусово доставлять до медустанови.

«З ним розмовлятиме фахівець. Але він може відмовитися з ним розмовляти. Раз ви примусово намагаєтеся змусити людину проходити цю принизливу процедуру, то і відношення до неї буде таким. Це усе, що вони можуть добитися від Ільмі Умерова і його захисту», - додав адвокат.

Перед цим у Facebook адвокат Едем Семедляєв написав, що "Ільмі Умеров, за версією слідства, підлягає утриманню в психіатричному стаціонарі. Така відповідь ФСБ у зв'язку з позицією Ільмі-ага у кримінальній справі відносно нього за обвинуваченням у сепаратизмі". 

Семедляєв також опублікував фотографію документа, що надійшов із слідчого відділу ФСБ. У документі йдеться, що 11 серпня 2016 р. у Київському районному суді Сімферополя заплановано судове засідання з розгляду клопотання "про доставлення Умерова Ільмі Рустемовича, який не знаходиться під вартою, до психіатричного стаціонару для проведення судово-психіатричної експертизи".

Як повідомлялося, з травня 2016 року Умеров обвинувачується за ч.2. ст.280.1 КК РФ (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації, вчинені з використанням мережі Інтернет), що передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі. З Умерова узята підписка про невиїзд. ФСБ закидає Умерову, що 19 березня 2016 року в Києві в прямому ефірі кримськотатарського українського телеканалу "ATR" він говорив про необхідність повернення Криму під юрисдикцію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-