Чубаров: Люди у Криму не можуть потрапити до сусідніх сіл через

Чубаров: Люди у Криму не можуть потрапити до сусідніх сіл через "навчання"

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп України Рефат Чубаров повідомив, що російські військовослужбовці зосередили свої сили і техніку поблизу найважливіших, з їх точки зору, об'єктів у Криму.

Про це голова Меджлісу розповів в ефірі каналу "112 Україна".

"Це дійсно схоже на якісь навчання, але думаю, що навчання, яке має одразу декілька завдань: перше – це ще більше подавити моральний супротив, який відчувають люди в Криму проти російських окупантів, друге – це для того, щоб затвердити дух своїх колаборантів – що, мовляв, ми не будемо віддавати Крим чи повертати його, і ще ці навчання дійсно відповідають всім процесам, які відбуваються з боку окупантів в Криму впродовж останнього місяця, а саме переміщення військової техніки", - сказав Чубаров.

За його словами, мешканці деяких сіл колишнього Красноперекопського району (тепер Яни Капу району) не можуть потрапити з одного села в інше, тому що там стоять військові заслони.

Чубаров також підтвердив інформацію про те, що навколо Джанкоя є скупчення військової техніки, в тому числі "схожої на БТРи", і вони перекривають деякі міжрайонні дороги.

Чубаров зазначив, що Джанкой має велике значення, тому що там розташований один із найбільших військових аеродромів.

"З окупацією Криму росіяни дуже його обладнали, і там є постійна присутність військової техніки. Я думаю, що вони демонструють такі скупчення з метою навчання навколо, з їх точки зору, найважливіших військових об’єктів: Джанкой і Джанкойський аеродром є одним з центрів скупчення військової техніки окупантів у Криму", - зазначив Чубаров.

Як повідомляв Укрінформ, 7 серпня близько 7-ї години ранку російська окупаційна влада із невстановлених причин призупинила здійснення пропускних операцій громадян та транспортних засобів на адмінмежі з Кримом. Перетнути кордон на пропускних пунктах "Каланчак", "Чаплинка" і "Чонгар" вранці було неможливо. Пізніше з'явилися дані, що близько 11:00 громадян почали пропускати через кордон на пункті пропуску "Чонгар".

Віце-президент Конгресу кримських татар Ленур Іслямов повідомляв про те, що на адмінкордоні чути постріли і очевидці помітили кілька вертольотів. Він вважає, що на самому адмінкордоні можуть проводитися військові навчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-