Мінінформ розвіяв 30 міфів про Крим

Мінінформ розвіяв 30 міфів про Крим

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики представило цікавий проект, створений з ініціативи кримських переселенців. Ця брошура - свого роду "дорожня карта" для журналіста, яка руйнує найпоширеніші міфи про Крим, кримських татар і окупацію півострова.

Про це йдеться на сторінці відомства у Фейсбуці.

"Міністерство інформаційної політики презентує стрічку "30 міфів про Крим". Автори ідеї - Сергій Мокрушин, Павло Казарін і Сергій Костинський", - зазначається в повідомленні.

До "Антології сучасної кримської міфології" увійшли міфи, які стосуються різних сфер життя Криму - історії, економіки, настроїв місцевого населення. Наприклад, найпоширеніші з тих, що тут розвінчуються: "Крим - це споконвічно російська земля", "Україна не має жодного стосунку до Криму", "У Криму російська мова була піддана дискримінації", "Україна всі 23 роки нічого в Крим не вкладала, всі видатки на півострів здійснювалися за залишковим принципом", "Всі кримчани підтримують Росію", "Кримські татари - агресивні мусульмани", "Всі проукраїнські кримчани виїхали".

Рисою, що об'єднує більшість із цих давніх і новітніх міфів, є те, що вони нерідко використовуються з пропагандистською метою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-