Французький депутат Маріані зробив скандальну заяву про Крим

Французький депутат Маріані зробив скандальну заяву про Крим

Укрінформ
Депутат Національних Зборів Франції Тьєррі Маріані, який незаконно перебуває в окупованому Росією Криму на чолі делегації парламентаріїв, заявив, що Заходу час прийняти факт "возз'єднання Криму з РФ".

Про це передає ТАСС.

"Кожен з моїх колег після повернення донесе свою думку своїм виборцам і розповість про те, що Крим російський, і цього вже не змінити... Зараз час прийняти цей факт і зайнятися тим, щоб розвивати наше спільне співробітництво", - заявив він журналістам.

За словами Маріані, через вісім місяців будуть вибори у Франції, в США, потім у Німеччині. "Я думаю, що багато речей можуть змінитися", - сказав він і припустив, що після зміни влади в цих країнах позиція офіційного Заходу може змінитися як в питанні скасування антиросійських санкцій, так і в питанні визнання "волевиявлення кримчан за возз'єднання з РФ".

При цьому депутат назвав контрпродуктивними санкції проти Росії, і висловив думку, що їх необхідно зняти найближчим часом. "Під час нашого візиту у нас склалася стійка думка, що рішення повернутися до Росії відображає думку більшості населення", - також заявив Маріані.

У теж час, він визнав, що парламент Франції не може прийняти резолюцію із закликом до європейської влади визнати Крим у межах Росії: "Парламент в нинішньому вигляді завершить свою роботу в лютому, і технічно неможливо в даний момент провести подібне рішення".

Як відомо, Тьєррі Маріані залишається одним з основних прихильників російського політичного режиму на чолі з Путіним у Національних Зборах Франції і в ПАРЄ. У квітні 2016 року Маріані виступив автором скандальної резолюції щодо скасування санкцій ЄС проти Росії. Торік наприкінці липня очолювана ним делегація з десяти парламентаріїв відвідала окупований Крим. У зв'язку з цим 30 липня 2015 року СБУ заборонила їм всім на три роки в'їзд до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-