Конгрес кримських татар: на місці викраденого Ібрагімова встановили його фото

Конгрес кримських татар: на місці викраденого Ібрагімова встановили його фото

Укрінформ
Для викраденого в анексованому Криму члена Координаційної ради Всесвітнього конгресу кримських татар, члена Бахчисарайського регіонального меджлісу Ервіна Ібрагімова на засіданні виконавчого комітету Всесвітнього Конгресу кримських татар у турецькому Ескішехірі виділили окреме місце і встановили його фотографію.

Про це повідомляє QHA.

"На місці Ібрагімова встановлено його фотографію", - повідомляє агентство.

Одним з важливих питань, порушених на засіданні виконкому ВККТ в Ескішехірі, є зникнення і затримання в Криму членів Меджлісу кримськотатарського народу та інших кримських татар.

Як повідомляв Укрінформ, Ібрагімов був викрадений у ніч з 24 на 25 травня 2016 року в Бахчисараї поблизу власної домівки і досі про його місцезнаходження нічого не відомо. 3 червня в Мережі з'явився відеозапис з камер зовнішнього спостереження, на якому автомобіль з людьми у формі співробітників ДПС виїхав на дорогу за кілька хвилин до проїзду Ібрагімова, після чого невідомі зупинили його машину, провели обшук і повели Ервіна у бік мікроавтобуса Ford Transit білого кольору. Ібрагімов намагався втекти, але двоє заштовхали його в автомобіль і повезли у невідомому напрямку. Так звані правоохоронні органи окупованого Криму заявили, що у зв'язку зі зникненням Ібрагімова порушено кримінальну справу, і запевняють, що шукають зниклого.

За даними організації КримSОS, з початку 2014 року без вісті зникли 15 людей, 12 з них - кримські татари. За неофіційними даними, в окупованому Криму зникло як мінімум близько ста людей.

Виконком ВККТ проводить свої засідання кожні 2,5 місяця в одній з країн, де помітна кримськотатарська діаспора. Попереднє засідання було у Вільнюсі. У листопаді засідання планується у Варшаві.

Фото: QHA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-