Україна висловила обурення ПАРЄ за вояж французьких депутатів до Криму

Україна висловила обурення ПАРЄ за вояж французьких депутатів до Криму

Заява
Укрінформ
Україна у зв’язку з візитом французьких депутатів до окупованого Криму обурена візитом ігноруванням українського та міжнародного законодавства.

Про це йдеться у заяві делегації України в Парламентській Асамблеї Ради Європи, оприлюдненій у Фейсбуці членом ПАРЄ Володимиром Ар’євим.

"З глибоким розчаруванням ми сприйняли повідомлення про черговий протизаконний візит в Крим групи французьких депутатів на чолі з делегатом ПАРЄ Тьєрі Маріані. Від імені всієї української делегації заявляю, що ми обурені зухвалим ігноруванням українського та міжнародного законодавства, в чому Маріані проявив себе як рецидивіст. Ми не збираємося поважати і толерувати права політиків на демонстративне ігнорування законів і неповагу до держав-членів Ради Європи. Додане фото з пам’ятником так званим "зеленим чоловічкам" лише доводить свідоме висловлення французькими політиками неповаги до територіальної цілісності України", - наголошується в документі.

З іншого боку, в заяві висловлено жаль у зв’язку з тим, що Парламентська Асамблея Ради Європи після аналогічного "візиту" в окупований Крим рік тому трьох представників Франції в ПАРЄ так і не змогла встановити правила, які би регламентували повагу до міжнародного і національного законодавства збоку делегатів ПАРЄ.

"Разом з висловлюванням деякими делегатами ПАРЄ готовності прийняти делегацію РФ без дозволених правилами ПАРЄ обмежень за невідповідність РФ стандартам Ради Європи, це все разом підриває довіру до самої Асамблеї, як органа, який стоїть на сторожі демократії, прав людини та верховенства права", - підкреслюється у заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-