У Крим можна їхати лише для захисту прав людини – польський депутат

У Крим можна їхати лише для захисту прав людини – польський депутат

Укрінформ
У тимчасово окупований Крим міжнародні делегації можуть їхати лише для захисту прав людини. Усі інші візити легітимізують агресивну політику президента Росії Володимира Путіна і варті засудження.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу в Польщі заявив депутат польського Сейму від партії "Громадянська платформа" Марцін Свенціцький.

"У Крим сьогодні можна їхати лише з метою захисту прав людини. Натомість якщо люди їдуть, аби підтвердити окупацію Криму Росією, то це варте засудження", - заявив Свенціцький.

Він додав, що такі візити лише допомагають президенту РФ Путіну легітимізувати російську окупацію півострова.

Польський депутат підкреслив, що прагнення Росії позбутися санкцій є зрозумілими, але на це немає жодних підстав.

"Росія бореться з санкціями, але їх треба зберегти, поки Москва не усуне причин, завдяки яким було накладено санкції: відмовиться від окупації Криму, передасть Україні контроль над східним кордоном в Донецькій та Луганській областях, поверне усіх в’язнів тощо", - наголосив депутат нижньої палати польського парламенту.

За інформацією російських ЗМІ, делегація з 11 французьких парламентаріїв на чолі з депутатом національних зборів Тьєрі Маріані відвідає Крим з 29 по 31 липня. З цього приводу спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін заявив, що це є свідченням "повної неефективності" санкцій проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-