Окупанти під час допитів запитують кримських татар, чи не бояться вони зникнути - Джемілєв

Окупанти під час допитів запитують кримських татар, чи не бояться вони зникнути - Джемілєв

Укрінформ
Лідер кримських татар Мустафа Джемілєв вважає, що окупаційна влада Криму причетна до зникнення і вбивства в Криму проукраїнських активістів.
Під час допитів у "каральних органах" з метою тиску на людей окупанти запитують: "А ти не боїшся зникнути?".
Про це в четвер Мустафа Джемілєв розповів під час відкриття виставки в МЗС України "Зникли без вісті і загинули за період окупації Криму Російською Федерацією", повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Влада" говорить, що вона не причетна до викрадень. Більше того, каральні органи Криму, заперечуючи свою причетність до зникнення людей, відкрито на допитах кримських татар, якщо людина тримається гідно, говорять: "А ти не боїшся зникнути, а ти не боїшся, що завтра твої діти можуть зникнути?", - розповів Джемілєв.
За його словами, про очевидну причетність "влади" Криму до зникнення людей говорить справа Решата Аметова. "По відео людей, які його затримали і заштовхували в машину, можна було визначити протягом години. Але минуло вже 2,5 роки, а нікого не можуть знайти", - наголосив Джемілєв.
За його словами, у так званій прокуратурі Криму працював один співробітник, який на слова "прокурора" Поклонської про слабку розкриваність злочинів сказав, що у нього є папка документів, яка дозволяє розкрити вбивство Решата Аметова. 
Як розповів Джемілєв, Поклонська забрала цю папку з документами "і вже наступного дня проти цього прокурора почалося слідство", під час якого йому ставили питання про те, "хто йому дозволив вести паралельне розслідування?".
"У результаті йому довелося звільнитися з прокуратури і переховуватися. Його зараз ані наші люди, ані прокуратура не можуть знайти", - розповів політик.
Ще один випадок - викрадення Ервіна Аметова, говорить про те, що до нього причетна "влада", оскільки на відео, яке випадково зафіксувало викрадення кримського татарина, "чітко видно, як люди у формі поліції Російської Федерації заштовхують його і вивозять".
На думку Джемілєва, до всіх цих фактів причетна влада, "але не сама Федеральна служба безпеки Росії, а підконтрольні ФСБ так звані загони самооборони". 
"Це декласовані бандитські елементи, на чолі них стояв і створював Аксьонов, в минулому кримінальний авторитет на прізвисько Гоблін. У нього є штат цих кримінальних злочинців у загоні самооборони, вони отримують державні кошти і вчиняють ці злочини", - заявив Джемілєв.
"Що можна в такій ситуації зробити? Єдина наша зброя - надати всі ці факти розголосу, а взагалі захистити права людини в Криму в умовах окупації практично неможливо, тому всі зусилля мають бути спрямовані на те, щоб швидше звільнити цю територію від окупації", - резюмував Джемілєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-