Чубаров: Включення окупованого Криму до округу РФ - зачистки під «русский мир»

Чубаров: Включення окупованого Криму до округу РФ - зачистки під «русский мир»

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров прокоментував включення Криму до Південного федерального округу Росії: окупований півострів буде підданий "зачистці" до стандартів "русского мира".

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Скасування відсьогодні Кримського федерального округу і віднесення «Республіки Крим і міста Севастополя» до складу Південного федерального округу свідчить про те, що вище політичне керівництво Росії підготувало окупованому Криму долю інших, власне російських, територій, які виступають об'єктами для насадження єдиної уніфікованої державної політики, при реалізації якої етнічна або історична різноманітність, культурні або мовні особливості слугуватимуть прикриттям лише до моменту повної зачистки цієї території до стандартів «русского мира», - відзначив політик.

Він також додав, що ні в кого вже немає ілюзій щодо того, «які стандарти "русского мира" і де закінчуються його кордони в уявленні Путіна».

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні опубліковано указ Путіна про включення так званого Кримського федерального округу до складу Південного федерального округу.

До складу Південного федерального округу також входять: Республіка Адигея (Адигея), Республіка Калмикія, Краснодарський край, Астраханська область, Волгоградська область, Ростовська область.

Також Путін сьогодні призначив екс-главу анексованого Севастополя Сергія Меняйла повпредом президента в Сибірському федеральному окрузі і звільнив Михайла Зурабова з посади посла Росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-