Крим: МЗС вимагає від окупантів припинити переслідування Семени

Крим: МЗС вимагає від окупантів припинити переслідування Семени

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловлює глибоке занепокоєння у зв'язку з непоодинокими фактами зникнення громадян України, а також кримінальними переслідуваннями за політичними ознаками наших співвітчизників на тимчасово окупованій території АР Крим.

Про це йдеться у заяві МЗС України, оприлюдненій на сайті міністерства.

"Яскравим прикладом такого переслідування громадян України у зв'язку із їхньою професійною діяльністю є справа українського журналіста Миколи Семени, який утримується окупаційною владою на території українського півострова за надуманими обвинуваченнями у сепаратизмі", - зазначили у відомстві.

Там наголосили, що справа Миколи Семени є показовою для усвідомлення масштабів репресивної політики окупаційної влади в Криму, спрямованої на замовчування та приховування від громадськості ситуації критичного стану у сфері дотримання прав і свобод громадян на окупованій території, а також порушення прав журналістів і обмеження свободи слова.

"Окрему стурбованість української сторони викликає факт загострення стану здоров'я Миколи Семени, що є черговим свідченням сталої для російських компетентних органів практики застосування тортур та інших заборонених методів під час проведення слідчих дій", - зазначили в МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві вимагають від РФ як держави-окупанта припинити переслідування Миколи Семени та негайно його звільнити.

Як повідомляв Укрінформ, 19 квітня 2016 року так званий прокурор Криму Наталія Поклонська заявила про порушення кримінальної справи проти кримського журналіста Миколи Семени за публікацію у ЗМІ "сепаратистської" статті.

Під час обшуку в журналіста силовики вилучили два ноутбуки та інші носії інформації. Після допиту його відпустили під підписку про невиїзд. 28 квітня Семену викликали на черговий допит, за підсумками якого кримського журналіста перевели в статус обвинуваченого. Сам Микола Семена звинувачення на свою адресу заперечує. На підтримку кримського журналіста висловилися Міжнародна і Європейська федерації журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-