Справа

Справа "Хізб ут-Тахрір": суд відклали через "замінування" СІЗО

Укрінформ
В окупованому Криму розгляд апеляційних скарг фігурантів так званої справи "Хізб ут-Тахрір" перенесено на 22 липня у зв'язку з "замінуванням СІЗО".

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написав перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов.

"Сьогоднішнє судове засідання, призначене на 13.00, щодо розгляду апеляційних скарг на продовження утримання під вартою кримських татар, затриманих 12 травня 2016 року у Бахчисараї, не відбулося", - написав Джелялов.

За його словами, "суд, пославшись на те, що, нібито, СІЗО заміновано і відеозв'язок встановити не вдасться, відклав засідання на завтра на 12.30".

Як повідомляв Укрінформ, 12 травня у Бахчисараї силовики провели серію обшуків у будинках мусульман, а також у бахчисарайському кафе "Караван-сарай Салачик". У результаті було затримано за підозрою в тероризмі четверо жителів Бахчисарая Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абельтаров і Енвер Мамутов. Наступного дня, 13 травня, суд окупантів у Сімферополі прийняв рішення про арешт затриманих.

Раніше Укрінформ повідомляв, що правозахисний центр «Меморіал» визнав політичними в'язнями чотирьох кримських мусульман, які першими були заарештовані окупантами у так званій справі «Хізб ут-Тахрір». У «Меморіалі» вважають, що Руслана Зейтулаєва, Ферата Сайфулаєва, Рустема Ваїтова і Нурі Прімова «не звинувачують ні в чому, крім приналежності до "Хізб ут-Тахрір", читання ісламістської літератури, спілкування і жодних підтверджень, що обвинувачені становлять небезпеку для суспільства, немає».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-