Суд у Криму продовжив арешт трьом фігурантам справи

Суд у Криму продовжив арешт трьом фігурантам справи "26 лютого"

Укрінформ
Суд продовжив арешт до 8 жовтня трьом фігурантам справи "26 лютого" -  Ахтему Чийгозу, Мустафі Дегерменджі і Алі Асанову.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав перший заступник голови Меджлісу кримських татар Наріман Джелялов.

"Суд продовжив термін арешту Чийгозу, Дегерменджі і Асанову до 8 жовтня", - написав Наріман Джелялов.

Крім того, він повідомив, що суд задовольнив клопотання адвоката Олександра Лісового про залучення до процесу дружини Чийгоза Ельміри Аблялімової як громадського захисника.

Як повідомляв Укрінформ, у середу в окупованому Криму в так званому Верховному суді Криму в закритому режимі почалося слухання справи "26 лютого", в ході якого справу Ахтема Чийгоза виведено в окреме провадження.

У кримінальній справі про масові безпорядки під час мітингу 26 лютого 2014 року біля Верховної Ради Криму - шестеро обвинувачених. Троє з них, Ахтем Чийгоз, Мустафа Дегерменджі і Алі Асанов, утримуються в СІЗО-1 Сімферополя, ще троє - Ескендер Кантемир, Арсен Юнусов і Ескендер Емірвалієв - чекають на вирок вдома - їх узяли на поруки. Ахтема Чийгоза тримають у застінках ФСБ з 29 січня 2015 року. Йому інкримінували частину 1 статті 212 Кримінального кодексу Російської Федерації("організація масових безпорядків"), яка передбачає позбавлення волі на строк 10 років. Причиною арешту стала участь заступника голови Меджлісу в мітингу перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-