Безсмертний: Ми не маємо права віддати Крим або Донбас

Безсмертний: Ми не маємо права віддати Крим або Донбас

Укрінформ
Надзвичайний та повноважний посол України в Республіці Білорусь (2010-2011 роки), колишній член тристоронньої контактної групи з врегулювання збройного конфлікту на сході України Роман Безсмертний вважає, що не можна допускати навіть думки про можливість віддати комусь тимчасово непідконтрольні території Донбасу.

Про це він заявив у вівторок на засіданні круглого столу на тему "Непідконтрольний Донбас: заморозити не можна – реінтегрувати не виходить?", повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "Від початку, коли мене запросили у цей процес і до сьогоднішнього дня я залишаюсь прихильником поступової планової, мабуть, довготривалої реінтеграції цих територій до складу України. Ми будемо нікудишніми нащадками наших предків, якщо дозволимо собі думати, що ми маємо право навіть піднімати питання, що ми комусь можемо подарувати, віддати, обміняти якусь частину території України", - сказав Безсмертний.

Він додав, що взагалі не розуміє дискусії і навіть постановки питання, що частина Донбасу чи Автономна Республіка Крим "в якийсь спосіб колись можуть перейти під суверенітет іншої держави".

"Це територія України. І якщо нинішнє покоління не здатне повернути його (Крим - ред.) до складу України, то це нинішнє покоління. Наступне покоління його поверне до складу України", - переконаний Безсмертний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-