Затриманій в Ялті активістці

Затриманій в Ялті активістці "шиють" екстремізм

Укрінформ
Дочка підприємниці Лариси Китайської, яка живе в Києві і яку затримали в Ялті, повідомила, що співробітники ФСБ намагаються відвезти на допит її матір та інших членів сім'ї, "у зв'язку з екстремістськими висловлюваннями в соціальних мережах".

Про це у Фейсбуці повідомляє Кримська правозахисна група.

"Дочка Лариси Китайської повідомила КПГ, що співробітники ФСБ наразі намагаються забрати Ларису, її чоловіка і двох членів сім'ї на допит. При розмові з нею вони пояснюють, що забирають на допит у зв'язку з екстремістськими висловлюваннями в соціальних мережах", - повідомили правозахисники.

Крім того, керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник поінформувала, що 18 липня у будинку Лариси Китайської провели обшук, в результаті якого вилучили ряд речей, і застосовують до неї психологічний тиск і залякування.

"Обшук закінчився близько 12 ночі. Під час обшуку Ларисі стало погано, вона викликала швидку допомогу. На сьогодні відомо, що поки  вона знаходиться вдома. Співробітники ФСБ вилучили ряд речей у неї під час обшуку. Процесуальний статус поки що не оголошений і, виходячи з тих слів, які говорили ФСБшники, поки що складається картина, що її намагаються звинуватити або в екстремістських статтях, або в сепаратистських. Також Лариса говорила про те, що до неї застосовувалися різні форми психологічного тиску і залякування", - повідомила каналу 112 правозахисниця.

За її словами, Ларисі Китайській нині надають "певну правову підтримку" і вирішується питання надання їй адвоката.

"У будь-якому разі адвокат у неї буде", - наголосила правозахисниця.

Як повідомляв Укрінформ, 18 липня співробітники ФСБ затримали в Ялті Ларису Китайську, яка постійно проживає в Києві і час від часу приїжджає в окупований Крим через те, що там знаходиться її нерухомість.

Офіційної інформації про затримання жінки від "влади" анексованого Криму немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-