Активіст Українського культурного центру в Криму розповів про допит у ФСБ

Активіст Українського культурного центру в Криму розповів про допит у ФСБ

Укрінформ
Активіста Українського культурного центру в Криму Леоніда Кузьміна 18 липня викликали на допит в управління російського ФСБ у Сімферополі. Після допиту з нього взяли підписку про нерозголошення.

Про це повідомляється на сайті Кримської правозахисної групи.

"Допит тривав 1,5 години. Подробиць розповісти не можу, адже в мене підписка про нерозголошення. Можу лише сказати, що темою нашого спілкування була моя громадська діяльність в Українському культурному центрі", - розповів Кузьмін.

Він повідомив, що не може сказати, до чого призведуть його допити у ФСБ і чим вони можуть обернутися для нього.

"Може бути ще один виклик. Поки що вони не сказали, у рамках чого і в якому плані проводиться зі мною таке спілкування. Адже немає ні справи, нічого. Не скажеш, що це необхідний захід", - сказав Кузьмін.

Символічно, що напередодні активіст опублікував у Фейсбуці пост про те, що він подав запит до "міністерства освіти" Криму на інформацію про вивчення української мови в Сімферополі і до так званої адміністрації Сімферополя на предмет створення в місті стіни пам'яті лідера групи "Кузьма Скрябін" Андрія Кузьменка.

Раніше Укрінформ повідомляв, що "прокуратура" Сімферополя зробила попередження активісту Кузьміну про заборону проведення в Криму 9 березня заходів, присвячених дню народження Шевченка.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-