Кримська

Кримська "феміда" шиє екстремізм журналісту

Укрінформ
Українського 66-річного журналіста Миколу Семену включено до федерального переліку терористів і екстремістів.

Про це повідомив Газета.Ru його адвокат Олександр Попков.

Позаштатного кореспондента проекту Радіо Свобода - "Крым.Реалии" Миколу Семену було включено до федерального переліку терористів і екстремістів. Він звинувачується у закликах до порушення територіальної цілісності (ч. 2 ст. 280.1 КК РФ).

Раніше 7 липня Семена повідомив, що йому обмежили доступ до особистого банківського рахунку. Зокрема, виявилася заблокованою його банківська карта РНКБ. В одному з банківських відділень журналісту повідомили про те, що його прізвище внесено до списку "терористів" відповідно до федерального закону № 115 "Про протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму" та в зв'язку з цим його банківський рахунок було заблоковано.

Про порушення кримінальної справи проти Семени 19 квітня 2016 року повідомила "прокурор Криму" Наталія Поклонська. Публікація журналіста, через яку було заведено кримінальну справу, була присвячена блокаді Криму українськими активістами. Максимальне покарання за цією справою - позбавлення волі на строк до чотирьох років.

На підтримку Семени виступили Міжнародна і Європейська федерації журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-