Парубій: Український флот повернеться у Крим

Парубій: Український флот повернеться у Крим

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що українським морякам вдасться повернути Крим та військово-морські бази на Чорному морі.

Про це він зазначив у вітанні з нагоди Дня Військово-Морських Сил України, текст якого розміщений на офіційному сайті парламенту.

«Після анексії Криму навесні 2014 року День Військово-Морських Сил Збройних сил України набув нового змісту та значення. Переконаний - українські моряки повернуть Україні Крим та наші військово-морські бази на Чорному морі», - підкреслив спікер.

Голова ВР також наголосив, що невипадково день ВМС відзначається у липні - саме в цей час, за його словами, українці згадують і вшановують великий морський похід та перемогу київського князя Олега під Константинополем у 907 році, після якого князь на знак успіху прибив свій щит на воротах Царгорода.

Крім того, він нагадав, що наші Військово-Морські Сили уславлені морськими тріумфами прадідів-козаків.

«Україна завжди була, є і буде морською державою. А її моряки - взірцем мужності, патріотизму та високого професіоналізму. Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров'я, щастя й благополуччя, а українським Військово-Морським Силам - могутності і доброго вітру», - побажав Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-