Адвокати Умерова домагатимуться статусу особи, яку політично переслідують

Адвокати Умерова домагатимуться статусу особи, яку політично переслідують

Укрінформ
Адвокати заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова домагатимуться для нього у правозахисному центрі "Меморіал" і правозахисній організації Amnesty International надання статусу особи, яку політично переслідують.
Про це Марк Фейгін написав на своїй сторінці у Twitter.
"У справі Умерова, якого я тепер захищаю, ми домагатимемося надання статусу особи, яку політично переслідують, у ПЦ "Меморіал" і Amnesty International", - повідомив Фейгін.
Як повідомлялося, екс-голові Бахчисарайської районної державної адміністрації та заступнику глави Меджлісу Ільмі Умерову пред'явлено обвинувачення за ст. 280.1 КК РФ - публічні заклики до скоєння дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ. У тексті обвинувачення зазначено, що Умеров 19 березня 2016 року в ефірі телеканалу ATR говорив про необхідність повернення Криму і Донбасу під юрисдикцію України. Тому слідчий ФСБ визнав це діями, спрямованими на порушення територіальної цілісності РФ. 12 травня Умерову вручили підписку про невиїзд. Так звана прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила, що проти нього порушено справу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-