НСЖУ просить Росію дозволити журналісту Семені виїхати з Криму

НСЖУ просить Росію дозволити журналісту Семені виїхати з Криму

Укрінформ
Національний союз журналістів України закликає російську владу дати можливість кримському журналісту Миколі Семені, якого окупаційна влада обвинувачує у сепаратизмі, виїхати на материк.

Відповідне звернення направлене до уряду Російської Федерації, йдеться в повідомленні НСЖУ

"Дозволити відомому кримському журналісту Миколі Семені виїхати на материкову Україну закликає російську владу Національний союз журналістів України", - йдеться у повідомленні.

Крім того, НСЖУ просить висловитися на підтримку Семени Союз журналістів Росії, Міжнародну Федерацію журналістів і представника ОБСЄ з питань свободи медіа Дуню Міятович.

Коментуючи кореспондентові Укрінформу ситуацію з можливим виїздом журналіста з Криму, перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко наголосив, що "важко розраховувати на позитивний результат, але є надія, що Росія вважатиме це рішення вигідним".

"Сам факт того, що журналіст, який очевидно нелояльний до російської влади, залишить країну, можливо, стане аргументом на користь такого рішення. Росію не критикуватимуть міжнародні організації, офіс ОБСЄ за порушення прав журналістів, за обмеження свободи слова. Ми починаємо кампанію публічної підтримки і солідарності з нашим колегою. З огляду на те, що вже є справа, ведеться слідство, ми вважаємо, що Миколі краще виїхати на материкову Україну", - сказав він.

Нагадаємо, 19 квітня 2016 року "прокурор" Криму Наталія Поклонська заявила про порушення кримінальної справи щодо кримського журналіста Миколи Семени за публікацію в ЗМІ "сепаратистської" статті.

Вдома у журналіста в результаті обшуку силовиків було вилучено два ноутбуки та носії інформації. Після допиту його відпустили під підписку про невиїзд. 28 квітня Семену було викликано на черговий допит, за підсумками якого кримського журналіста було переведено в статус обвинуваченого. Сам Микола Семена обвинувачення на свою адресу заперечує. На підтримку кримського журналіста висловилися Міжнародна і Європейська федерації журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-