Окупанти прибирають до рук кримське майно Укрзалізниці

Окупанти прибирають до рук кримське майно Укрзалізниці

Укрінформ
Окупаційна влада у Криму має намір передати у власність Росії майно Кримської дирекції Придніпровської залізниці "Укрзалізниці".

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

«До переліку переданого майна ввійшли 4273 одиниці нерухомого майна, серед якого - будівлі, платформи й інші об'єкти. Також у федеральну власність перейде 651 одиниця майна, що вважається як особливо цінне. Зокрема, це тепловози, електропоїзди, вагони, високовольтні лінії автоблокування», - зазначає «Крим.Реалії» із посиланням на «міністерство майнових і земельних відносин» Криму.

У списку майна так званої "Кримської залізниці", що підлягає передачі з "державної власності у федеральну" числяться також 587 транспортних засобів і 163 земельних ділянки.

Рішення про "безвідплатну" передачу  було" погоджене" окупаційною владою 28 червня на засіданні так званого уряду.

Раніше Укрінформ повідомляв, що за словами урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Бориса Бабина, "Російські залізниці" не включені у списки санкцій України, російським потягам досі забезпечується вільний транзит до Придністров'я й через станцію Зоринівка Луганської області.

Так зване федеральне державне унітарне підприємство "Кримська залізниця",  обслуговуюче систему залізниць на території Кримського півострова, утворилося на базі підрозділів Кримської дирекції Придніпровської залізниці Українських залізниць у 2014 році після окупації Криму Росією. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-