Прикордонники спростували фейк про навалу туристів у Криму

Прикордонники спростували фейк про навалу туристів у Криму

Укрінформ
Пасажиро-транспортний потік до тимчасово-окупованої території АР Крим нинішнього червня зменшився майже удвічі порівняно з цим же періодом 2015 року.

Про це інформує прес-служба Державної прикордонної служби України.

«Пасажиро-транспортний потік на адміністративній межі (з Кримом - ред.) практично сталий, однак порівняно з минулим роком спостерігається тенденція до його зменшення», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в ДПСУ, у червні адміністративну межу перетнуло близько 180 тисяч громадян, що на 60 тисяч менше ніж за цей же період минулого року. Також, за даними відомства, зменшився і потік транспортних засобів - 32 тисячі у 2016 році проти 62 тисяч у 2015 році.

«Тобто, інформація про нібито навалу відпочивальників із материкової України до тимчасово окупованого Криму, що періодично розповсюджується проросійськими ЗМІ, не відповідає дійсності», - підкреслили в Держприкордонслужбі.

Разом із тим, у ДПСУ зазначили, що, незважаючи на зменшення пасажиро-транспортного потоку, у КПВВ на адмінмежі періодично спостерігається скупчення автотранспорту. Причиною цього називають дії окупаційної влади в Криму, «які нерідко припиняють пропускні операції або оформляють дуже повільно, тим самим штучно створюючи черги».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-